5 x leuke activiteiten om te doen tijdens een No Spend Weekend

De 5. Ieder week geef ik vijf kleine, makkelijk toepasbare geldtips. Deze week: vijf manieren om geen geld uit te geven in het weekend. En toch erop uit te gaan.

Af en toe houden wij thuis een No Spend Weekend. Die term vloog over vanuit Amerika. In het Nederlands noemen we het een Niks Uitgeven Weekend. Of Nul Budget Weekend. Hoe je het ook noemt, het betekent dat je niks uitgeeft op zaterdag en zondag. Geen etentjes, pretparken en thuisbezorgd eten. Nee, gewoon een weekend met een goed boek, lekker het bos in en de kinderen die spelen met wat ze al hebben. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor je relatie of gezin. Je zult het met elkaar leuk moeten maken. Wat inspiratie nodig? Deze gratis uitjes maken je weekend een succes, zonder een euro uit te geven.

Lees ook: 5 x activiteiten die ook leuk zijn als het regent.

 • Laat je rondleiden
  Je kunt in Nederland om meerdere plekken een gratis rondleiding krijgen. Wat dacht je van de Yakult fabriek in Almere? Of kaasmakerij De Simonehoeve in Volendam? Op donderdagavond krijg je een gratis rondleiding in het Amsterdamse museum Foam, hier betaal je dan wel entree voor het museum. In veel andere museum bieden ze dit aan op de laatste zondag van de maand.
 • Gratis speeltuinen
  Je hoeft echt je portemonnee niet te trekken om je kinderen lekker te laten spelen. Uitgekeken op de lokale speeltuin? Kijk dan eens verder. Ga bijvoorbeeld naar het belevenissenbos in Lelystad. Zo’n 40 hectare groot bos, met meer dan 100 hindernissen. Oude kleren aan en gaan. In Limburg heb je speeltuin Roeffen Mart. Helemaal gratis. Op PlayAdvisor vind je alle speeltuinen van Nederland bij elkaar.
 • Verrassingswandeling
  Hoe goed ken jij je eigen woonplaats eigenlijk? Meestal loop, fiets of rij je toch dezelfde routes. Ga nu eens links waar je normaal rechts gaat en andersom. Zo kom je nog eens op plekken waar je nooit eerder bent geweest. Je stuit op mooi uitzicht of een onontdekte speeltuin voor de kinderen.
 • Vliegtuigen spotten
  Het blijft indrukwekkend: die enorme vliegtuigen die in de lucht blijven hangen. Op Schiphol zelf heb je een Panoramaterras waar je mooi uitzicht hebt. Je kunt ook naar een van de spottersplekken rijden. De locatie van die spottersplekken vind je op deze site.
 • De duinen
  De duinen geven je echt een vakantiegevoel. Je bent echt even weg. Mijn favoriet zijn toch wel de duinen van Schoorl. Vooral vanwege de 51 meter hoge zandvlakte, waar kinderen en volwassenen massaal tegenop klimmen. Goed voor de been- en lachspieren.

Wat doe jij tijdens een no-spend weekend?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’