Deze 5 boeken over geld wil je lezen deze vakantie

Meer over geld lezen gaat je niet alleen inspireren, maar ook écht rijker maken als je ernaar handelt. Wij hebben 5 boeken over geld voor je geselecteerd, perfect voor tijdens de vakantie.

Door Esmée 

Sinds kort heb ik een digitaal abonnement bij de bibliotheek. Ik had al een e-reader, maar merkte dat ik deze echt veel te weinig gebruik. Door alle ‘thuisblijf-regels’ gingen mijn vriend en ik al snel dezelfde series (die we al tien keer gezien hebben) bingen op Netflix. Na al tientallen uren verspild te hebben, vond ik dat het tijd werd om mijn tijd nuttiger te besteden. Een oud-collega van mij vertelde ooit dat ze minimaal 10 boeken per jaar wilde lezen. Zo dwong ze zichzelf tijd voor zichzelf te nemen. Supergoed idee, vond ik! Zeker als er af en toe ook nog boeken tussen zitten waar je wat van leert.

De 5 boeken over geld

De Intelligente Belegger – Benjamin Graham

Denk je eraan om te gaan beleggen volgend jaar? Lees dan eerst deze zogenaamde ‘bijbel van het beleggen’. Een klassiekertje uit 1949, maar nog steeds ontzettend relevant. Het vertelt je niet welke aandelen je precies moet kopen om rijk te worden. Merken als Amazon en Apple bestonden toen ook nog helemaal niet. Wel leert het boek je de basis van beleggen, en hoe te handelen ongeacht waar je precies in investeert. Het opent ook je ogen voor het belang van rendement en hoe dit je geld ontzettend hard kan laten groeien.

Your Money or Your Life – Vicki Robin

Merk jij dat geld een negatieve invloed heeft op je humeur, relaties of je leven in het algemeen? Tijd om dit boek te lezen! Het gaat namelijk over veel meer dan alleen je inkomsten, uitgaven en spaarrekeningen. Vicki Robin heeft een stappenplan gemaakt om je relatie met geld te veranderen en zo de macht over je eigen leven terug te pakken. Wat vind je echt belangrijk in het leven (los gezien van geld) en hoe kun je daar meer aandacht aan besteden? Welke rol speelt geld in je leven en hoe beperkt het jou van het waarmaken van je dromen? Het gaat hier dus letterlijk om de vraag, je geld of je leven? Dit is trouwens de oorspronkelijke Engelse versie, maar het boek is er ook in het Nederlands vertaald door Hanneke van Veen en Rob van Eeden.

The Money Planner – Renée Lamboo

Je dacht toch niet dat deze zou ontbreken in de lijst? Je kunt niet rijker worden zonder eerst je financiën inzichtelijk te maken. De Money Planner geeft je niet alleen dat extra beetje houvast, maar staat ook boordevol tips en ervaringen. We maken nou eenmaal allemaal fouten en het is fijn om te lezen dat we niet alleen zijn hierin, want ook Renée ging geregeld onderuit. Wil je een boek lezen die jou dat extra duwtje geeft om alles op orde te krijgen? Deze gaat dat voor jou doen. Zie dit boek dus ook als een tool, een werkboek zoals vroeger op school, waarmee je actief aan de slag gaat om een skill te leren. Wanneer je het boek uit hebt, wat je waarschijnlijk een jaar gaat kosten, ben je niet alleen veel kennis rijker, maar waarschijnlijk ook wat goede gewoontes!

LEES OOK: Een kasboekje dat financiën leuk maakt

Blondjes Beleggen Beter – Janneke Willemse

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen minder vaak beleggen dan mannen. Maar áls ze beleggen, doen ze het wel veel beter en met meer winst! Journalist Janneke Willemse waagde de stap om te gaan beleggen en heeft in 4,5 jaar tijd haar inleg verdubbeld. De schrijfster is eerlijk en transparant, ze vertelt over haar fouten en over exacte bedragen die zij ingezet heeft. Dit boek is echt voor de mensen die nog niet heel bekend zijn met beleggen en hier meer over willen weten. Een basiscursus, as you will. Wanneer je het boek uit hebt zou je je eerste belegging moeten kunnen doen én moeten weten hoe het werkt.

Financial Freedom – Grant Sabatier

“Money is unlimited. Time is not.” Deze zin triggerde mij zo enorm. We zijn zo gewend geraakt aan het idee dat meer geld beter is en hoge salarissen ontzettend belangrijk. Tuurlijk, geld is belangrijk, maar het moet geen einddoel zijn. Ons idee over het 9 tot 5 werkleven, geld sparen en op je 67e met pensioen is ‘normaal’. Sabatier vraagt je om al deze kennis nu direct in de prullenbak te gooien, zodat je eindelijk het leven kunt leven dat jij wilt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is creativiteit, discipline en kennis. Leer het van de beste, want deze man ging al op zijn dertigste met pensioen als miljonair. Als je hier niet wat belangrijke lessen uit kunt halen, weet ik het ook niet meer!

Maak je kerstvakantie extra waardevol! Veel leesplezier!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’